Контакти | Карта на сайта | Български | English
Начало
28.05.2011 Изпълнителна агенция "Морска администрация" отбеляза Европейския морски ден като проведе национална среща на тема: "РАЗВИТИЕ НА ЛОГИСТИЧНАТА МРЕЖА В ЦЕНТРАЛНА И ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА – СЪТРУДНИЧЕСТВО В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТ WATERMODE
Голям размер

 

На 18 и 19 май 2011 г. в гр. Варна Изпълнителна агенция „Морска администрация” отбеляза Европейския морски ден чрез провеждане на национална информационна среща на тема „Развитие на логистичната мрежа в Централна и Югоизточна Европа – сътрудничество в рамките на проект WATERMODE”. Срещата беше открита от к.д.п. Сергей Църнаклийски, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация”, а модератори на отделните модули бяха г-жа Анна Натова, директор на дирекция „Европейски съюз, международни отношения и проекти” и г-н Румен Пеев, държавен експерт в дирекция „Инспекционна дейност” в Изпълнителна агенция „Морска администрация”.

Срещата имаше за цел да запознае участниците в нея с резултатите от  дейността по един от работните пакети по проект WATERMODE, в който Изпълнителна агенция „Морска администрация” е партньор. Бяха представени идентифицираните интермодални съоръжения, включително пристанищни във всяка от страните-партньори по проекта. Г-жа Ингрид Бриснер, представител на австрийския партньор по проект WATERMODE – Austrian Mobility Research Organization (FGM – AMOR) демонстрира базата данни с информация за съответните съоръжения обхванати от логистичната мрежа в Югоизточна Европа.

На свой ред, проф. Милослав Георгиевич от Университета на Нови Сад представи свое изследване върху проблемите, довели до слабо използване на логистичния потенциал на река Дунав и възможностите за тяхното преодоляване.

Следобедната сесия на срещата беше посветена на представяне на логистичните центрове в България – основна дейност и перспективи за развитие. Своята дейност и връзките си с логистични центрове от  Югоизточна Европа и  Централна Европа представиха Пристанище Варна ЕАД, „Еколоджистикс” ЕООД, Асоциацията на българските железопътни превозвачи,  Дискордиа АД и Свободна безмитна зона – Бургас.

На втория ден от срещата участниците посетиха с корабче пристанище Варна, като бяха показани основните съоръжения на отделните терминали.

 

 

 

 

 

 

 

Архив
- 2018 г.
- 2017 г.
- 2016 г.
- 2015 г.
- 2014 г.
- 2013 г.
- 2012 г.
- 2011 г.
- 2010 г.
- 2009 г.
- 2008 г.
- 2007 г.

е-услуги
Антикорупция

С лице към хората

Телефон 112

Морски спасително-координационен център

Контакти.

Информация за извършвания държавен пристанищен контрол в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Задължения за докладване
Списък на проверени, задържани и банирани кораби
Процедура по обжалване
Списък с контакти по въпроси свързани с ДПК

RSS feed