Контакти | Карта на сайта | Български | English
Начало
24.06.2011 25 юни – ДЕН НА МОРЯКА. Поздравителен адрес от ИА "Морска администрация" до всички български моряци.
Голям размер

Едва ли има човек, който се съмнява в ключовата роля, която играе морският транспорт в развитието на световната търговия. Човешкият фактор е жизненоважна част от морския транспорт, без която той е немислим. Няма да е преувеличено да кажем, че без моряци в половината свят търговията би замряла, а другата половина – би гладувала до смърт.

Независимо от наблюдавания през последните години в световен мащаб спад на интереса към морската професия, тя продължава да е вълнуваща и носеща удовлетворение кариера, която може да отведе човека навсякъде, както в географско измерение, така и по отношение на многобройните възможности за работа, които тази професия предоставя. Професията моряк е паспорт към голямото многообразие на работа и на брега, за която опитът на море е безценен.

На проведената под егидата на Международната морска организация (ИМО) през м. юни 2010 година в Манила, Филипините Конференция на държавите, страни по Международната конвенция вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., известна като Конвенцията STCW, с пълно мнозинство е одобрена и приета резолюция за обявяването на 25 юни за Ден на моряка. Денят е специално избран, тъй като именно на този ден Дипломатическата конференция приема ревизията на Конвенцията STCW и Кодекса към нея.

Международната морска общност ще отбележи това първо честване чрез широка кампания във виртуалната мрежа, в която да изрази своята благодарност и признателност на близо милион и половина моряци по света, за техния принос към благоденствието на човечеството.

ИА „Морска администрация”, присъединявайки се към тази инициатива, изразява своето признание, уважение и голяма благодарност на българските моряци за тяхното усърдие и неуморен труд, за да просперира морската индустрия и да гарантира един безопасен, сигурен и екологично съобразен морски транспорт.

Нека за пореден път да привлечем вниманието на обществото към моряците, които ден и нощ, в буря, в мраз и жега, далеч от дом, семейство и приятели, неуморно са на своя пост, изпълнявайки своите задължения и готови да откликнат на всеки зов за помощ.

 УВАЖАЕМИ МОРЯЦИ,

Поздравяваме Ви с Деня на моряка, желаем Ви много лично щастие и високи постижения в професионалната реализация!

 От служителите на ИА „Морска администрация”

Архив
- 2018 г.
- 2017 г.
- 2016 г.
- 2015 г.
- 2014 г.
- 2013 г.
- 2012 г.
- 2011 г.
- 2010 г.
- 2009 г.
- 2008 г.
- 2007 г.

е-услуги
Антикорупция

С лице към хората

Телефон 112

Морски спасително-координационен център

Контакти.

Информация за извършвания държавен пристанищен контрол в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Задължения за докладване
Списък на проверени, задържани и банирани кораби
Процедура по обжалване
Списък с контакти по въпроси свързани с ДПК

RSS feed