Посланикът на Република България в Кралство Великобритания и Северна Ирландия, г-н Лъчезар Матев връчи на Генералния секретар на...

Посланикът на Република България в Кралство Великобритания и Северна Ирландия, г-н Лъчезар Матев връчи на Генералния секретар на Международната морска организация (ИМО), адмирал Ефтимиос Митропулос писмо, с което се назначава за постоянен представител на Република България към организацията.

На 6 юли 2007 г. посланикът на България в Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Лъчезар Матев връчи на Генералния секретар на Международната морска организация (ИМО), адмирал Ефтимиос  Митропулос писмото, с което се назначава за постоянен представител на Република България към организацията.

Посланик Л. Матев и адмирал Митропулос обсъдиха основните приоритети на ИМО, дневния ред на предстоящите сесии, дейността на отделни органи и структури на организацията и вижданията за участието на България в тях. Генералният секретар на ИМО приветства участието на България като наблюдател в наскоро проведената 98 сесия на Съвета на организацията, както и участието на страната ни в предстоящата 56­та сесия на Комитета за опазване на морската среда. Той отбеляза, че с назначаването на постоянен представител към ИМО, България ще може да следи по-отблизо работата по основните приоритети на организацията.

По време на срещата беше обсъден хода на кандидатурата на България за избиране за член на Съвета на Международната морска организация в категория "С". Разменени бяха мнения за предстоящите избори за Съвета, които ще се проведат по време на 25-та сесия на Асамблеята на организацията от 19 до 30 ноември 2007 г.